4+1 λόγοι για να επιλέξεις ένα ομαδικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο

Ακόμα κι αν μας αρέσει η γυμναστική και είναι μια δραστηριότητα που χαιρόμαστε να τη κάνουμε, υπάρχουν αυτές οι μέρες που το κλασσικό πρόγραμμα στα βάρη ή το αερόβιο, μας φαίνεται αρκετά βαρετό και αποτελεί ρουτίνα.
Ακόμα κι αν η ρουτίνα αυτή όμως, μας χαλάει την διάθεση για το γυμναστήριο, δε χρειάζεται να αφήσουμε την εκγύμναση πίσω άλλα αντίθετα, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε, είναι να δοκιμάσουμε την ομαδική γυμναστική και να εμπλουτίσουμε την άσκησή μας.
Τα ομαδικά προγράμματα γυμναστικής εκτός από την εκγύμναση, αποτελούν και έναν τρόπο ευχαρίστησης και διασκέδασης. Υπάρχουν πολλά και εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους είδη ομαδικών προγραμμάτων που συνεχώς εξελίσσονται και εμπλουτίζονται σε ασκήσεις, ώστε να εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς γυμνάζοντας το σώμα αποτελεσματικότερα. Από Pilates Reformer, TRX, Zumba, Kick Boxing κ.α οι επιλογές για προπόνηση σε ομαδικά προγράμματα είναι τόσες πολλές όσο και τα οφέλη.

Σε αυτό το άρθρο όπως έγινε ήδη φανερό, θα παρουσιάσουμε 4+1 λόγους για τους οποίους αξίζει να δώσουμε μια ευκαιρία στα ομαδικά προγράμματα.

  1. Είναι διασκεδαστικά.
    Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, η ποικιλία των ασκήσεων που αλλάζουν κάθε φορά, η εναλλαγή των προπονητών, η μουσική και η αλληλεπίδραση με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, μπορούν να κρατήσουν το ενδιαφέρον αμείωτο και τη διάθεσή μας καλή, ώστε η ώρα να περνάει ευχάριστα.

 

  1. Μας επιβλέπει πάντα ένας εξειδικευμένος γυμναστής.
    Όποιο πρόγραμμα κι αν επιλέξουμε να συμμετέχουμε, θα υπάρχει πάντα κάποιος προπονητής ο οποίος θα ελέγχει τη δομή του προγράμματος, θα ορίζει τις ασκήσεις προθέρμανσης και αποθεραπείας, και φυσικά θα μας προσέχει και θα μας διορθώνει στην εκτέλεση των ασκήσεων.

 

  1. Προωθείται ένας υγιής ανταγωνισμός.
    Στα ομαδικά προγράμματα όλοι κινητοποιούνται θετικά και δίνουν το 100% στην προσπάθεια τους, καθώς επίσης παρακινούνται από τους συν ασκούμενους τους για να επιτύχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

 

  1. Προωθείται η συνέπεια στην άσκηση.
    Η παρουσία μας γίνεται πιο σημαντική και δημιουργείται ένα αίσθημα «ευθύνης» καθώς στα ομαδικά προγράμματα οι συν ασκούμενοι μας μπορούν να είναι η μόνιμη υπενθύμιση της «υποχρέωσής μας».

 

  1. Κοινωνικοποιούμαστε.
    Στα ομαδικά προγράμματα καταφέρνουμε να κοινωνικοποιηθούμε και να γνωρίσουμε νέους ανθρώπους κι αυτό αποτελεί ακόμη ένα κίνητρο για να μη χάσουμε τη προπόνηση μας.