Τα πιο συνηθισμένα λάθη στο γυμναστήριο vol2

Ήμασταν ξεκάθαροι πως τα λάθη που μπορεί να γίνονται στη προπόνηση είναι αρκετά,
οπότε ένα part 2 με μερικά ακόμα, ήταν αναμενόμενο.
Συνεχίζoυμε λοιπόν την αρίθμηση από εκεί που την αφήσαμε, και μετά τα λάθη που αναφέραμε, όπως το να παραλείπουμε την προθέρμανση, να επαναλαμβάνουμε το ίδιο πρόγραμμα και να παραμελούμε κάποια μυϊκή ομάδα, ερχόμαστε να τονίσουμε τα εξής:

  1. Αποφεύγουμε τον καθρέφτη.
    Οι καθρέφτες στα γυμναστήρια ναι μεν μας βοηθούν να θαυμάσουμε τους κοιλιακούς μας ή να αναπτερώσουμε το ηθικό μας, αλλά παράλληλα αποτελούν και ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο. Οι καθρέφτες μάς δίνουν πληροφορίες για τη στάση του σώματός μας και το πώς εκτελούμε μια άσκηση. Έτσι, παρατηρώντας τη τεχνική μας, μπορούμε να τη βελτιώσουμε ή να τη διορθώσουμε.
  2. Δεν πίνουμε αρκετό νερό.
    Γενικότερα, όλοι γνωρίζουμε πως καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας, θα πρέπει να πίνουμε ικανοποιητικές ποσότητες νερού. Ωστόσο, ειδικά πριν και μετά το τέλος της προπόνησης, η ενυδάτωση του οργανισμού είναι απαραίτητη για την ανανέωση των κυττάρων του σώματος και τη διατήρηση της ροής του αίματος. Η ανάγκη αυτή φυσικά, γίνεται ακόμη πιο επιτακτική τους καλοκαιρινούς μήνες.
  3. Δεν παίρνουμε σωστές αναπνοές.
    Σίγουρα κατά τη διάρκεια μιας άσκησης το τελευταίο πράγμα που έχουμε κατά νου συνήθως είναι οι αναπνοές μας. Η σωστή αναπνοή βοηθά στην οξυγόνωση των μυών και τους προμηθεύει με πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά αίμα. Όσο άψογη κι αν μπορεί να είναι η τεχνική μας, οι αναπνοές είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να αφήνουμε στη άκρη, καθώς παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο είτε στην ολοκλήρωση μιας προπόνησης αντοχής είτε στην επίτευξη μίας σωστής προπόνησης με βάρη.
  4. Τα παρατάμε εύκολα.
    Αυτό συνδέεται με τον καθορισμό ρεαλιστικών στόχων – είναι συχνό φαινόμενο ότι, όταν οι άνθρωποι δεν βλέπουν άμεσα αποτελέσματα να τα παρατούν. Είναι σημαντικό να διατηρείται το κίνητρό μας και να θυμόμαστε ότι τα αποτελέσματα έρχονται μόνο με σκληρή δουλειά και είναι μια μακροχρόνια διαδικασία στην οποία πρέπει να έχουμε υπομονή και επιμονή.