Πως να επιλέξεις το κατάλληλο γυμναστήριο

Ας υποθέσουμε πως η αναβλητικότητα σου έλαβε τέλος και αποφάσισες –επιτέλους- μετά από πολλή σκέψη, να ξεκινήσεις γυμναστήριο. Το πρώτο βήμα όντως έγινε, αυτό που ακολουθεί όμως και αποτελεί και το πιο σημαντικό, είναι να επιλέξεις το κατάλληλο γυμναστήριο που θα εξυπηρετεί τις δικές σου ανάγκες.
Τα βασικά κριτήρια που πρέπει να ληφθούν υπόψιν είναι τα εξής:

  1. Απόσταση από το σπίτι ή/και τη δουλειά.
    Πολλοί θα ισχυριστούν πως ο βασικότερος παράγοντας στις μέρες μας για την επιλογή γυμναστηρίου είναι η τιμή στη συνδρομή. Ωστόσο, όσο οικονομικά πακέτα κι αν έχει ένα γυμναστήριο, αν είναι να χρειάζεσαι διαβατήριο για να πας, ας μη γελιόμαστε, δε θα πας!
    Όσο πιο κοντά λοιπόν βρίσκεται το γυμναστήριο στο σπίτι ή στη δουλειά σου, τόσες περισσότερες οι πιθανότητες να πηγαίνεις όσο πιο συχνά γίνεται.
  2. Κόστος.
    Θα πρέπει το γυμναστήριο που θα επιλέξεις να ανταποκρίνεται στις οικονομικές σου δυνατότητες, ώστε στη πορεία το οικονομικό κομμάτι να μην αποτελεί εμπόδιο για να συνεχίσεις να ασκείσαι τακτικά.
  3. Ο εξοπλισμός.
    Είναι πολύ σημαντικό ο χώρος που θα επιλέξεις για να ασκείσαι, να είναι πλήρως εξοπλισμένος με καινούρια όργανα γυμναστικής που θα μπορούν να καλύψουν το μεγαλύτερο εύρος των ασκήσεων.
  4. Προγράμματα γυμναστικής.
    Αν είσαι από τους τύπους ανθρώπων που βαριούνται εύκολα και χρειάζεσαι διαρκώς ένα διαφορετικό κίνητρο για να γυμναστείς, τότε η συμβουλή μας είναι να ψάξεις για ένα γυμναστήριο που θα σου παρέχει τη δυνατότητα του Personal Training και παράλληλα ποικιλία σε προγράμματα γυμναστικής.
    Αν το γυμναστήριο σου παρέχει απο Pilates μέχρι και TRX, τότε θα έχεις έναν ακόμη λόγο να πηγαίνεις πιο συχνά.
  5. Ωράριο λειτουργίας.
    Ο καθένας μας έχει διαφορετική προτίμηση στις ώρες που επιθυμεί να γυμνάζεται, όπως και διαφορετικά ωράρια στον χώρο εργασίας.
    Ανάλογα με το καθημερινό πρόγραμμα σου λοιπόν, καλό είναι να βρεις ένα γυμναστήριο που είναι ανοιχτό τις ώρες που θα σε βολεύουν να πηγαίνεις.